Tervetuloa Pohjois-Parkanoon!

Mitä erityistä on Pohjois-Parkanossa?

Luonto, ihmiset ja elämä yleensä.

Me karun vedenjakaseudun ihmiset olemme samanlaisia kuin luontomme. Karuja, arkisia ja vähään tyytyväisiä, mutta kuoremme kätköistä löytyy hellää lämpöä ja sydämellisyyttä. Alueen vedet kulkeutuvat mereen kolmea kautta, niinpä meissäkin on kolmea sorttia: perus pohjois-parkanolaisia, pohjanmaalta tulvaa pakoon tulleita ja sitten tuulen muualta tuomia. Kylä tunnetaan maakirjoissa Kuivasjärven kylänä. Kylä koostuu Kuivasjärven ja Vatajan kylistä kantatalojen ja koulujen mukaan. Koulujen yhdistyessä yhteisenä nimenä on käytetty Pohjois-Parkanoa. Nimi löytyy jo useammankin yhdistyksen kohdalta toiminta -alueen ollessa laaja.

Elämä täällä 500 asukkaan hyvien liikenneyhteyksien ja yrittäjyyden kylässä on tapahtumarikasta. Meiltä ei puutu mitään tai jos jotain puuttuu niin sitten se tehdään itse. Täällä ei olla kateita, mutta vähän parempaa pitää olla kun naapurissa…Kylä muodostuu Kuivasjärven ja Vatajanjärven ympäristöön.

Se on vähän niin, että tänne tullaan katsomaan, ihastutaan ja jäädään taloksi. Enemmänkin olisi tulijoita, mutta kun ei aina löydy sopivaa taloa ja tonttia.